Общо 5 са исканията от прокурорите в Монтана до Окръжния

...
Общо 5 са исканията от прокурорите в Монтана до Окръжния
Коментари Харесай

Службите подслушвали петима жители на Монтана

Общо 5 са настояванията от прокурорите в Монтана до Окръжния съд за използване на специфични разследващи средства през миналата 2017 година, научи BulNews.bg. И петте претенции са били почетени, като само е отхвърлено настояването за продължение на периода за използването на СРС. В съпоставяне през 2016 година до съда са отправени две претенции, като и двете са били на окръжната прокуратура в Монтана, толкоз са били поискани и през 2015 година.
Данните сочат нарастване на употребяваните и прилагани СРС по отношение на двата предишни интервала. Според магистратите от съда в Монтана това събитие следва да се преглежда като позитивна характерност, въпреки че потреблението на СРС е ексклузивен и краен прийом и се ползва единствено в случаите на неспособност да бъдат събрани доказателства по различен ред.
През предходната година прокурорите от района са отправили до съда 663 претенции за даване на данни по Закона за електронните известия против 609 за 2016 година и 478 през 2015 година. Увеличението по този индикатор е над 8% по отношение на предходния интервал. Впечатление прави, че три четвърти от общия брой претенции са подадени от прокурорите в районната прокуратура в Монтана – 538 броя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР