Общо 5 млн. лева е бюджетът на схемата за финансиране

...
Общо 5 млн. лева е бюджетът на схемата за финансиране
Коментари Харесай

Влагат 5 млн. лв за социално включване на хората с увреждания

Общо 5 млн. лв. е бюджетът на схемата за финансиране на планове за обществено включване в общността по Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси ”. От тях 750 000 лв. са от националния бюджет. Останалите обезпечава Европейският обществен фонд. Това разгласи в понеделник във Велико Търново Зорница Русинова – заместник-министър на труда и обществената политика.

Тя откри осведомителния ден с представители на обществения и неправителствения бранш за разяснение изискванията на кандидатстване с планове за новаторски обществени услуги.

Крайният период за подаване на документите е 25 януари 2019 година. Няма най-малък предел на сумата за действия, а оптималният е 200 000 лв.. Целта е с планове да се основат предпоставки за интензивно включване на пазара на труда на хора с увреждания и лица, полагащи грижи за тях.

„Това може да стане с даване на сложни и междусекторни услуги. Допустимите претенденти са снабдители на обществени услуги. Партньори в дейностите по даден план от тази процедура могат да са Общини и неправителствени организации. По процедурата не се изисква съфинансиране. 1300 снабдители на обществени услуги финансира сега страната, а вписаните в регистъра са над 2400. С завършване на Закона за обществените услуги ще се направи и сериозната промяна в обществената сфера. Промяната на модела за финансиране и нарасналият надзор ще подсигуряват и качеството на услугите ”, разяснява Зорница Русинова.

Тя посочи, че предстоят аналогични осведомителни дни и в други градове на страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР