Общо 489 безработни в област Разград са започнали работа през

...
Общо 489 безработни в област Разград са започнали работа през
Коментари Харесай

Близо 490 безработни в Разградско са намерили препитание през август

Общо 489 безработни в област Разград са почнали работа през август. Близо 59 на 100 от тях са устроени в действителната стопанска система, оповестяват от Регионалната работа по заетостта.

В съпоставяне със същия интервал на предходната година се регистрира забележителен растеж на почналите работа, с 50,3 %. Най-много са намерилите прехранване в секторите държавно ръководство и преработваща индустрия.

Заявените работни места на трудовия пазар през август са 141, като 42,6 на 100 са от частния бранш. Най-търсените специалности през месеца са преподавател, сервитьор, общ служащ, механически помощник, шивач, чистач, пакетировач.

В бюрата по труда в област Разград към края на август са регистрирани 5550 безработни. В съпоставяне с предходния месец броят им е със 320 по-малко. Равнището на записаната безработица в региона е 10,6 на 100, с 0,7 процентни пункта по-ниска спрямо юли. По общини най-висока си остава безработицата в Самуилско, а най-ниска в община Разград, сочат още данните на Регионалната работа по заетостта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР