Общо 48 проекта за подобряване на обществената среда и социалната

...
Общо 48 проекта за подобряване на обществената среда и социалната
Коментари Харесай

Министерството на труда и социалната политика реновира 8 училища и 11 детски градини

Общо 48 плана за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура ще бъдат финансирани със средства по план " Красива България " на Министерството на труда и обществената политика през 2020 година, оповестиха от министерството.

Сред тях са реновирането на постройките на 8 учебни заведения и 11 детски градини . Това е решил Управителният съвет на плана по време на днешното си съвещание.

С осъществяването на 48-те планови оферти ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, учебни заведения, административни здания, здравни и спортни обекти, културни домове, читалище, библиотека и музей . С финансиране по плана ще се реновират и три здания за даване на обществени услуги - един Дневен център и два Центъра за настаняване от фамилен вид.

Общата стойност на утвърдените планове е 9,5 млн. лева От тях 4 млн. лева са обезпечени по план " Красива България ", а останалата част е съфинансиране от бенефициентите .-->

Очаква се при осъществяването на утвърдените планови оферти да бъдат наети минимум 500 лица, от които минимум 230 регистрирани в бюрата по труда безработни . В рамките на " Красива България " ще бъдат извършени и 12 квалификационни курса, които ще спомогнат за образованието и за последващата сполучлива реализация на пазара на труда на над 120 незаети лица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР