Общо 48 582 зрелостници участват в държавния зрелостен изпит по

...
Общо 48 582 зрелостници участват в държавния зрелостен изпит по
Коментари Харесай

Над 48 500 зрелостници се явяват на матура днес


Общо 48 582 зрелостници вземат участие в държавния зрелостен изпит по български език и литература. Изпитът стартира в 9.00 часа. В учебните заведения са взени всички ограничения за стерилизация, а на входовете на учебните заведения ще се мери температурата на зрелостниците.

Минути преди 7 часа тази заран публицист от Bulgaria ON AIR изтегли разновидността на матурата по български език и литература онлайн в Министерство на образованието, съобщи БГНЕС.

Генерираният вид е 18 от 11 718 750 вероятни.

Зрелостниците би трябвало да носят документ за идентичност – персонална карта, паспорт или удостоверение за ръководство на МПС. За да бъдат позволени, е належащо да показват служебна записка – на хартия или на мобилния телефон. Изискването е да носят химикал, който написа в черен цвят.

Изпитът ще се организира в 5162 зали на 722 учебни заведения в страната.

Заявления за втория наложителен изпит, който ще се организира на 3 юни, също от 9.00 часа, са подали 37 116 възпитаници. Други 11 548 са предпочели опцията вместо на втора матура по общообразователен предмет да се явят на държавен изпит за приемане на степен на професионална подготовка, който ще се състои на 5 юни

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР