Общо 450 дози от ваксината срещу COVID-19 пристигнаха при засилени

...
Общо 450 дози от ваксината срещу COVID-19 пристигнаха при засилени
Коментари Харесай

След София и Пловдив, и в Бургас пристигна ваксината срещу COVID-19

Общо 450 дози от имунизацията против COVID-19 дойдоха при засилени ограничения за сигурност в постройката на РЗИ-Бургас. 250 от тях ще останат за предпазване в морския град, а останалата част ще бъде разпределена за Ямбол и Сливен. Очаква се на следващия ден имунизацията да стартира към 10:00 ч. в близо 10 лечебни заведения в Бургас.

Завеждащият Covid бранша в Комплексния онкологичен център в Бургас доктор Теодор Попов, както и доктор Николай Киселков, доктор в отделението ще бъдат първите имунизирани медици от общинската болница в града.

Имунизацията от на следващия ден ще се прави във всички лечебни заведения в града. 250 са лекарите, посочени в предварителните описи, на които ще бъде сложена ваксина.



В първия ден от имунизационната акция ще бъдат имунизирани 15 медицински лица. Близо 1900 медици на първа линия са изявили предпочитание да се имунизират на първия стадий.

Първите количества ваксини на " Пфайзер " и " Байонтек " - 9750 дози, дойдоха рано тази заран в България. Те бяха превозени с хладилен камион от Белгия при температура минус 70 градуса и посрещнати в София от здравния министър преди да бъдат вкарани вхладилниците на " Бул Био ".

Проф. Ангелов съобщи, че ще бъде първият имунизиран българин и уточни, че това ще се случи на следващия ден. Той добави, че дружно с имунизациите са пристигнали и осведомителни материали, ориентирани както към българските лекари, по този начин и към пациентите, с цел да могат всички български жители да бъдат осведомени за същността на имунизациите и за целия развой на имунизация.

Здравният министър изясни, че през месец януари се чакат спомагателни колета от имунизациите до постигане на 62 500 дози.

Имунизационната акция против COVID-19 в България стартира публично от 27 декември. Това ще стане по едно и също време в три града в страната - София, Пловдив и Бургас

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР