Общо 44.7% от седмокласниците не вярват, че техните съученици са

...
Общо 44.7% от седмокласниците не вярват, че техните съученици са
Коментари Харесай

Близо половината от седмокласниците не вярват, че съучениците им са добри хора

Общо 44.7% от седмокласниците не имат вяра, че техните съученици са положителни хора, сочат данните от национално представително изследване в 100 учебни заведения в цялата страна, извършено от Центъра за приобщаващо обучение. Данните бяха показани на оповестяването на началото акцията Дни на приобщаването 2019, която насочва публичното внимание към провокации пред българското учебно заведение.

Количественото проучване на благосъстоянието на децата в учебно заведение, извършено от социологическа организация GConsulting за центъра, сочи още че 43% от децата в 7-и клас не се усещат значими в учебно заведение, а съвсем 30% се усещат изцяло изключени от средата.

Фокусът на тазгодишното издание на Дни на приобщаването, проведено под мотото " Айде да сме по-добри ", е да провокира българските възпитаници да открият и споделят положителните неща, които виждат в учебно заведение. Това е и главното обръщение на видеоклипа на акцията, сниман по хрумвания и с присъединяване на петокласници от столичното 51-во СУ " Елисавета Багряна ".

Основен сътрудник на самодейността са влогърите от Айде БГ Ивайло и Християна. Те канят децата да изпратят историите за положителното, което са видели или претърпели в учебно заведение, на e-mail: [email protected] до 21 май. Десет от най-хубавите истории ще бъдат разказани в особено видео в канала на Айде БГ, а петима от изпратилите истории ще имат извънредна почитател среща с Ивайло и Християна в София при започване на месец юни.

В рамките на акцията стартира и конкурс за учители от цялата страна на тематика " Видях положителното в теб ". Предизвикателството към тях е да съберат и опишат историите на положителното, което откриват в своите класове – още веднъж до 21 май на [email protected]. Най-добрите истории ще бъдат оповестени на просветителния портал Priobshti.se.

Националната акция Дни на приобщаването се провежда за четвърта поредна година с поддръжката на Фондация " Америка за България ". Дни на приобщаването 2019 година ще продължат до 31 май 2019 година, когато ще бъдат оповестени и спечелилите от двата състезанието на www.cie.bg.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР