Общо 41 служители - 12 от ОД на МВР -

...
Общо 41 служители - 12 от ОД на МВР -
Коментари Харесай

Общо 41 полицаи и горски ще следят за нормалото начало на ловния сезон в Хасковско

Общо 41 чиновници - 12 от ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково и 29 от Регионалната дирекция по горите - Кърджали ще наблюдават в област Хасково за естествения старт на сезона за локален наедрял и малък дивеч и груповия лов на дивя свиня идната събота. Това разгласи на конференция Светлин Добриков от отдел "Охранителна полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково.

Още преди старта на лова е основана организация за да не бъдат допускани произшествия и нарушавания по време на отстрела, увери Добриков. По негови думи главно е обърнато внимание на ограниченията за сигурност при работа с оръжията.

На територията на региона има 5484 ловци, които съхраняват 7821 единици дългоцевни гладки оръжия и 2344 единици нарезни оръжия, сочат данните на работа "Контрол на общоопасните средства " в дирекцията на Министерство на вътрешните работи.

Екипите ще ревизират по график ловните дружинки, като акцент ще бъде носенето на сигнално облекло, шапки и ленти, добави почетният ръководител на Сдружение "Ловно-рибарско сдружение Хасково " Желязко Живаков. На излетите ще се следи и за използването на алкохол от участниците.

По данни на Светлин Добриков през ловния сезон предходната година са били позволени два случая с прострелването на ловци от сътрудници, при които обаче не е имало съдбовни последствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР