Общо 4 гимнастички от националния отбор индивидуално ще представят България

...
Общо 4 гимнастички от националния отбор индивидуално ще представят България
Коментари Харесай

Сериозна група грации ще ни представят на Световното в Москва за девойки

Общо 4 гимнастички от националния тим самостоятелно ще показват България на първото издание на международно състезание по художествена гимнастика за девойки, което ще се организира от 19 до 21 юли в Москва, предава БНР.
 По-малко от 100 дни до битката на най-хубавите гимнастички в Баку
Съставът бе избран след края на последното контролно съревнование за девойките, като се взеха поради резултатите на девойките от всички минали интернационалните шампионати, държавни шампионати и извършени контролни надпревари през годината.

В съветската столица ще ни показват Ева Брезалиева с въже, Катрин Цонева с топка, Стилиана Николова с бухалки и Валерия Ватова с лента.

" Изключително съм удовлетворена от работата на децата в последните 15 дни, тъй като бях компактно с тях. Много съм удовлетворена от работата на двете треньорки – старши треньорът Валентина Иванова и помощничката й Рени. Най-доволна съм от Ева Брезалиева макар, че Ева не беше първа на предишното контролно, най-закономерно стана първа през днешния ден. Уредите, които разпределихме са им обичаните уреди. Всички доста възторжено одобриха уреда, с който ще играят ", оповестява президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Класирането на международното състезание е както отборно, по този начин и на обособените уреди. При отборното се взимат резултатите от двете изигравания на ансамбъла ни девойки, както и резултатите на самостоятелните ни гимнастички.

Отделно при ансамблите ще бъде разгласен първенец в многобоя и на обособените уреди. Индивидуалистките ще бъдат наградени за обособените уреди, които са изиграли.

След сложен сезон, ансамбълът ни при девойките има промени в своите съчетания. По думите на Раева девойките са доста напреднали и работата продължава.

" Има още неща, които би трябвало да се пипнат, само че те не са толкоз съществени и комплицирани. Смятам, че девойките имат голям късмет при една мощна игра да бъдат измежду най-хубавите на международното ", добави още президентът на БФХГ.

Треньорът на отбор девойки Вяра Ваташка разяснява, че девойките са се показали добре на контролното съревнование.

" Направихме промени в лентите. Улеснихме някои колаборации, добавихме други, само че не за сметка на компликацията. Повишихме компликацията. На обръчи позволиха една неточност, само че там има също една смяна. Допълнително ще поработим. Предстои ни съревнование в Гдиня от 20 до 22 юни.След това отпътуваме на лагер на Спортпалас. Там ще участваме на шампионата " Царица Маргарита " и следва най-големият ни старт - международното състезание през юли ", показа Ваташка.

Променената комбинация с пет топки пред аудитория и съдийки показа и отбор (жени), който дружно с Катрин Тасева ще показват България на вторите европейски игри в Минск от 21 до 30 юни.

" В Минск всичко ще зависи от мобилизацията, отговорността и концентрацията на девойките. Надявам се да са оптимално съсредоточени, мобилизирани и да създадем мощно съревнование ", приключи Раева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР