Общо 3687 работни места са запазени в област Търговище благодарение

...
Общо 3687 работни места са запазени в област Търговище благодарение
Коментари Харесай

Общо 3687 работни места в област Търговище запази мярката 60/40

Общо 3687 работни места са непокътнати в област Търговище с помощта на мярката 60/40, оповестява Българска телеграфна агенция. В осъществяване на ограниченията за възобновяване на трудовия пазар и намаляване на последствията от COVID-19 рецесията до края на юни посредством трите бюра по труда в региона 72 работодатели от разнообразни наранени браншове са се възползвали от мярката, препоръчана от държавното управление.

В края на юни общият брой на безработните в бюрата по труда в Търговище, в Попово и в Омуртаг е 5801 души. Спрямо месец май те са с 448 по-малко, само че видяно към юни предходната година нарастването е с 1009 индивида.
Равнището на записаната безработица в област Търговище е 11.8% като по отношение на май демонстрира понижение с 0.9 процентни пункта.
Област Търговище заема повърхност от 2710.4 км2 и има население от към 115 211 души. Състои се от пет общини, в които има 196 обитаеми места.

Административен център на региона е град Търговище. Той отстои на 320 км от София, на 121 км от Варна и на 100 км от Русе. Удобна е и транспортната връзка през Котел за Южна България. На територията на област Търговище се образува ясно обособена, кръстовидно построена транспортна мрежа. Областта се обслужва от I-4, който е път от първокласно значение, с дадена европейска категоризация път Е772, чието направление е София – Севлиево – Велика Търново – Търговище – Шумен – Варна.
Тенденциите в развиването на популацията са: последователно понижаване на общото население и възпроизводствения капацитет, повишение на просветителното ниво. Сред огромните предприятия са "Божер 2000 " АД, "Винпром Търговише " АД, Кока Кола НВС България " АД, "Тракия глас България " ЕАД (Шишеджам), "Терем-Хан Крум " ЕООД, "Мебел Стил " ООД и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР