Общо 36 проекта за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура

...
Общо 36 проекта за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура
Коментари Харесай

36 проекта ще се финансират по програмата "Красива България" през 2018 година

Общо 36 плана за възстановяване на публичната среда, обществената инфраструктура и обществените услуги от резидентен вид ще се финансират през 2018 година по програмата "Красива България " на Министерството на труда и обществената политика. Това реши управителният съвет на програмата на днешното си съвещание, оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.

35 от плановете са на общини, а един на регионална администрация. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 3 детски ясли, 8 детски градини и 3 учебни заведения, 3 дневни центъра за обществени услуги и 1 център за настаняване от фамилен вид, 1 болница и 9 здания за обществено-административно обслужване.

По плана "Красива България " през тази година ще се реновират и 6 културни обекта и 2 обекта за спорт и отдих.

Кампанията за набиране на оферти за финансиране е минала при извънредно огромен интерес, регистрират от министерството. Подадени са оферти от 97 общински и регионални администрации - с 10 на 100 повече спрямо 2017 година. Общата стойност на утвърдените 36 планови оферти е 7,1 млн. лева От тях 3 млн. лева се обезпечават по план "Красива България ". Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Проектите, които ще се финансират, са на общините Вълчи дол, Чупрене, Луковит, Тервел, Сърница, Ружинци, Троян, Плевен, Разлог, Иваново, Самоков, Козлодуй, Нови пазар, Велико Търново, Аксаково, Казанлък, Главиница, Венец, Столичната община, Ботевград, Бяла Слатина, Бургас, Две могили, Гулянци, Садово, Димитровград, Велики Преслав, Павликени, Банско, Гоце Делчев, Свищов, Лясковец, Русе, Монтана. Финансиране по плана "Красива България " ще получи и регионалната администрация на Силистра.

Изпълнението на плановете ще обезпечи работни места за най-малко 550 души в строителството, от които най-малко 220 души ще са регистрирани в бюрата по труда безработни. Най-малко 145 търсещи работа ще преминат през уместно професионално образование, с цел да могат да се включат в ремонтните действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР