Общо 36 г. затвор потвърди пловдивският апелативен съд за Севдалин

...
Общо 36 г. затвор потвърди пловдивският апелативен съд за Севдалин
Коментари Харесай

Апелативен съд потвърди 36 г. затвор за баща и син, убили съдружник и го напъхали в бидон

Общо 36 година затвор удостовери пловдивският апелативен съд за Севдалин и Марин Боюклиеви - татко и наследник, обвиняване в убийството на своя съучастник Венцеслав Младенов.
Още по темата
Родителят получи 20 година отнемане от независимост, а синът, който при започване на процеса се опита да поеме напълно виновността за кървавото закононарушение - 16 година

Окръжният съд преди този момент в Пловдив ги призна за отговорни в осъщественото на 21.03.2018 година ликвидиране в Нареченски бани. Смъртта за жертвата е настъпила по изключително непосилен метод, а действието е осъществено с особена свирепост.

Тялото на столичанина бе открито в пластмасов резервоар за боклук, пренебрегнат в реката на 4 километра от селото по посока Смолян.

Подсъдимите посредством своите бранители апелираха присъдата. Севдалин искаше да бъде оправдан, защото по думите му не е взел участие в убийството.

В същото време синът му Марин настояваше, че действието не е осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за убития метод.

Наследниците на жертвата пък желаеха за двамата пожизнен затвор. Апелативният съд обаче одобри, че и двамата са взели участие в убийството.

Като безпричинно е преценено настояването за налагане на наказване пожизнен затвор без подмяна на бащата и сина.

Причината за пораждане на спора сред тримата е в породилите се подозрения от страна на съдружника Венцеслав по отношение на коректността на подсъдимите в бизнес връзките им. Този спор ескалирал, като в един миг столичанинът избухнал и пръв почнал да блъска Севдалин.

Решението на Апелативния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР