Общо 357 медици в Румъния потвърдено са болни от коронавирус

...
Общо 357 медици в Румъния потвърдено са болни от коронавирус
Коментари Харесай

Стотици заразени медици в Румъния - основният проблем е нехайството на една болница

Общо 357 медици в Румъния доказано са заболели от ковид (COVID-19). От тях 99 са лекари, 127 са медицински сестри, 35 са санитари, 11 са хигиенисти и има 85 души спомагателен личен състав, изброява " 24 часа " по данни на в. " Гъндул ".
Големият проблем е болничното заведение в град Сучава - там в действителност е главното огнище в Румъния. 200 от всички заболели в Румъния медицински чиновници са точно от нея. Ръководството на лечебното заведение към този момент беше заменено на 26 март поради позволения голям срив в сигурността при работата. В района на Сучава са 25% от всички случаи на ковид в Румъния, както и 30% от смъртните.
Всъщност болничното заведение е новооткрита - през ноември предходната година, и персонално румънският президент Клаус Йоханис я похвали от позиция " модерност ". Но в този момент неуспехът е цялостен - де факто поради " пациент номер 6 ". Това е 71-годишен румънец, върнал се от Италия с рейс и прегледан в болничното заведение без съблюдаване на безусловно никакви процедури. Официално следствие сподели, че здравна сестра е третирала десетки пациенти без защитни средства (маска и ръкавици), а доста медици въобще не са били тествани, когато е почнала епидемията и в допълнение са разнесли болестта.
Отделно, санкцията за неспазване на карантинните ограничения в Румъния към този момент е сред 2000 леи и 20 000 леи (около 4100 евро), в случай че си физическо лице, или от 10 000 до 70 000 леи (почти 14 500 евро), в случай че става въпрос за компания или компания. Има и спомагателни наказания като конфискуване на имущество, предопределено, употребявано или добито вследствие на закононарушението; възбрана за достъп до съответното имущество посредством запечатването му от способените органи; краткотрайно преустановяване на активността и други.
Заради чакани към 200 000 румънци по великден, основният секретар на румънското Министерство на вътрешните работи Богдан Деспеску прикани съгражданите си, които още са в чужбина, да не се връщат.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 2 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР