Общо 354 са вече потвърдените случаи на коронавирус в България.

...
Общо 354 са вече потвърдените случаи на коронавирус в България.
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: С 60% е намалял автомобилният трафик из страната

Общо 354 са към този момент доказаните случаи на ковид в България. От началото на болестта до момента умрелите са 8. Средната възраст на умрелите е 66 година, а най-младият умрял е на 51 година Други 15 пациенти са излекувани.

" Дневник " следи развиването на събитията към ковид в действително време.

Ключови моменти 08:40С 60% е намалял автомобилният трафик из странатаС 60% е намалял автомобилният трафик из страната след въвеждане на контролно пропускателните пунктове поради възбраната за излизане от регионалните центрове, с изключение на в избрани случаи. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов пред " Нова телевизия ".

Той уточни, че на всички места при КПП-тата има така наречен бързи ленти, през които могат да минават коли за спешна помощ, да вземем за пример. Проблеми обаче идвали от това, че доста водачи нарушавали разпоредбите и " запушвали " тези ленти. Личните карти към този момент не се пипат от чиновниците на Министерство на вътрешните работи по контролните пунктове. Те поглеждат картата, съпоставят данните и не престават нататък, изясни Иванов.08:32Общо над 760 българи сега са в чужбина, от тях 70 са туристи. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Би Ти Ви, като посочи, че данните са към петък и непрекъснато се трансформират.08:04Заразените към този момент са 354 Общо 354 са инфектираните с ковид по данни на Националния действен щаб от тази заран. От тях в болница са 127 души, 13 от които са в тежко положение - интубирани, интензивни отделения. Средната възраст на умрелите е 66 година, а най-младият умрял е на 51 година Оздравелите към този момент са 15.

Във връзка с информация, че в неделя на столичния бул. " Витоша " са съставяни актове на минувачи, Мутафчийски напомни, че събирането на повече от двама възрастни на едно място е неразрешено от повече от седмица със заповед на здравния министър.

07:58До 12 април в това число се удължава безплатното паркиране в Синята и Зелена зона в София, заяви Центърът за градска подвижност. Столичната община вкара мярката с концепцията да се понижи потреблението на градския превоз от работещите в центъра и по този начин да се способства за обществената отдалеченост поради ковид.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1242)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР