Общо 35 нови електрически автобуса и тролейбуса ще бъдат закупени

...
Общо 35 нови електрически автобуса и тролейбуса ще бъдат закупени
Коментари Харесай

Общо 35 нови електрически автобуса ще бъдат закупени за градския транспорт на Русе

Общо 35 нови електрически рейса и тролейбуса ще бъдат закупени за градския превоз на Русе. Това оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

По този мотив през днешния ден в Министерството на околната среда и водите кметът на Русе Пламен Стоилов е подписал контракта за безплатна финансова помощ по европроекта "Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз - електрически рейсове и тролейбуси за Община Русе ". Той е на стойност 46 772 166,30 лв. и се извършва по оперативна стратегия "Околна среда ".

С отпуснатите средства общината ще закупи 20 електрически рейса и 15 тролейбуса. Новите транспортни средства ще бъдат нископодови и налични за хора с увреждания. По плана ще бъдат инсталирани и 24 станции за зареждане в тролейбусното хранилище. На няколко места в града ще се ремонтира контактната мрежа, като ще се размени с нов модел, който има дистанционно управление. Предвидено е и обезпечаване на нужната инфраструктура за употреба на новите рейсове и тролейбуси посредством системи за автоматизирано позициониране на транспортните средства, за видеонаблюдение и за информация на пасажерите в действително време.

Целта на плана е запазване на околната среда посредством възстановяване характерностите на транспортните средства, обслужващи общинския превоз на територията на Русе. Така сегашните тролейбуси, създадени в интервала 1982 и 1984 година, ще бъдат сменени с чисто нови. Това ще докара до понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха и на шума, както и до забележителна спестовност на сила. Комфортът и времето за напредване на пасажерите също ще се подобрят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР