Общо 35 на сто от потребителите в страната се доверяват

...
Общо 35 на сто от потребителите в страната се доверяват
Коментари Харесай

COVID-19 стимулира ръста на дигиталните разплащания в България

Общо 35 на 100 от потребителите в страната се доверяват на цифровите портфейли за изпращане на парични средства на другари и семейство, а при 32 на 100 от българите парите в брой, с които разполагат, са намалели. Това сочат данните от годишното изследване " Изгубени в транзакциите " на компанията за профилирани разплащания Paysafe, извършено измежду потребителите в седем страни, включително България, в периода март-април 2020 година, информира БТА. 

COVID-19 доста промени метода, по който доста хора живеят, работят и споделят. Това се отрази и на методите за разплащане - освен за артикули и услуги, само че също и при парични преводи към другари и семейство, е изводът на база изследването. 

Близо 30 на 100 от всички 8000 респонденти в изследването споделят, че през първия месец след въвеждането на ограниченията за обществено разграничаване се е наложило да дават пари на приятелите и фамилията си най-малко един път. Около 20 на 100 от всички запитани са го правили два или повече пъти, а 1 % - най-малко 11 пъти. Предпочитаният способ за това обаче не са парите в брой, защото към 43 на 100 от запитаните са лимитирали използването им от хигиенични съображения. 

В резултат, цифровите портфейли като Skrill се трансформират в главно средство за сигурни парични прехвърляния по целия свят. С нуждата от интернационалните парични преводи, поради продължаващите и през днешния ден световни рестрикции в придвижването на хора, 35 на 100 от интервюираните българи и 32 на 100 от всички респонденти декларират, че биха се доверили на цифровите портфейли като най-бърз, ефикасен и комфортен метод за изпращане на пари в чужбина. Само 6 на 100 от българите декларират, че въпреки всичко биха предпочели физически способ на заплащане, с цел да изпратят пари в чужбина по време на пандемията. За съпоставяне този % за всички дали отговор е 15 на 100. 

Проучването на Paysafe показва ясно смяната в настройките към цифровите способи за заплащане, като 48 % от всички респонденти декларират, че в близко бъдеще ще понижат потреблението на пари в брой в всекидневието си. Освен това, 38 на 100 от потребителите споделят, че ще заложат на онлайн извършването на покупки поради удобството - даже след края на рестриктивните мерки. 

" COVID-19 продължава да бъде катализатор за смяна в промишлеността, обвързвана с разплащания. Изглежда потребителите минават към цифрови способи за трансфер на пари, което е сигнал за потребността от лесни и безпроблемни способи на заплащане. Дори след повдигането на рестрикциите и опцията за превод на пари в брой, желанията към цифровите способи ще се запазят ", счита Лоренцо Пелегрино, изпълнителен шеф на Skrill, NETELLER и Income Access в Paysafe. 

По думите му, продуктите за цифрови парични преводи са надалеч по-рентабилни от обичайните банкови преводи, като се трансформират в желано решение за хората по целия свят, изключително по време на рецесията с COVID-19.  

" Доколкото доверието на потребителите и информираността за преимуществата на цифровите интернационалните парични преводи не престават да нарастват, чака се това да докара до устойчиво развиване на промишлеността на паричните преводи ", добавя Пелегрино. 

*Методология: Резултатите са част от годишното изследването на Paysafe Изгубени в преводите /Lost in Transaction/ и са направени от Sapio Research. То се организира онлайн измежду консуматори в седем страни - Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, България, Германия, Италия и Австрия. Броят на респондентите от всички страни е 8000, от които за България - малко над 1000, а интервалът - март-април 2020 г.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР