Общо 339 деца са подпомогнати от началото на 17-то издание

...
Общо 339 деца са подпомогнати от началото на 17-то издание
Коментари Харесай

Още 25 деца получиха дарения от Българската Коледа

Общо 339 деца са подкрепени от началото на 17-то издание на благотворителната самодейност на президента "Българската Коледа ", което стартира на 1 декември 2019 година и ще завърши на 30 ноември т.г. Стойността на дарените средства възлиза общо на 561 450 лева Това оповестиха от прессекретариата на президента.

От постъпилите през май заявки са утвърдени и подкрепени 25 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснатите средства за тях са 31 306 лева От началото на актуалното издание на самодейността са постъпили 363 заявки от родители на деца с разнообразни болести - ендокринологични и нефрологични, детска церебрална парализа, епилепсия, хидроцефалия, мускулна дистрофия, вид Дюшен, аутизъм. Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно, напомнят от "Дондуков "2. На уеб страницата на самодейността www.bgkoleda.bg. са оповестени разпоредбите, редът за кандидатстване и документите, които родителите следва да изпратят.

215 деца са подали заявки за поддръжка от "Българската Коледа “

Във връзка с реализирането на задачите на акцията 2019/2020 година е открита процедура за възлагане на социална поръчка за доставка на здравна инсталация, финансирана със средства от "Българската Коледа ". Темата на актуалното издание на "Българската Коледа " е "Да дарим бъдеще на болните деца ", като задачите са подпомагането на деца и обезпечаването на високотехнологична инсталация за прецизна диагностика, лекуване и рехабилитация.

Инициативата "Българската Коледа " е целогодишна както за подпомагането на деца и лечебни заведения, по този начин и за набиране на дарения. Всеки може да подари сумата от 1 лева като изпрати SMS на къс номер 1117 за клиентите на трите мобилни оператори или се обади на номер 09001117 за закрепени клиенти на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на самодейността, като в платежното разпореждане се уточни "За "Българската Коледа ", в това число посредством кредитна карта Visa или MasterCard, посредством ePay.bg и UPay.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР