Общо 33-ма са задържаните руснаци от частната военна компания Вагнер

...
Общо 33-ма са задържаните руснаци от частната военна компания Вагнер
Коментари Харесай

Група от частната армия Вагнер арестуваха край Минск, засилват граничния контрол с Русия

Общо 33-ма са арестуваните руснаци от частната военна компания " Вагнер " край Минск. Група от 32 -ма край санаториум в покрайнините на града и 1 в южната част на Беларус. За това оповестява организация БелТА, като се базира на беларуските правоохранителни органи, представена от 24 часа.
 
По отношение на арестуваните се води инспекция. Според известието на правоохранителните органи в Беларус, групата е пристигнала в Минск в нощта против 25 юли, а на 27 юли се преместила в един от санаториумите в региона на Минск, където привлякла внимание с " нехарактерно за съветски туристи държание " и облекло в жанр " милитъри " - а точно, гостите не употребявали алкохол, не посещавали заведения и избягвали контакти с близките.
Арестите били осъществени, откакто управляващите получили информация за идването в Беларус на повече от 200 " бойци ", за да дестабилизират обстановката в страната в интервала на предизборната акция за президентските избори в страната, планувани за 9 август.
Информационната организацията популяризира лист на арестуваните, а държавната телевизия " Беларус-1 " сподели фрагменти от задържането на съветските жители.
След незабавно съвещание при президента Александър Лукашенко обаче беше решено държавният граничен комитет на Беларус да ускори оперативното запазване на държавните граници. Новината пристигна от държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков, представен от ТАСС.
Той сподели, че това включва границата с Руската федерация в границите на изследване на ситуацията, следене на лицата, които пресичат държавната граница, в това число зелената граница. Тези сили ще бъдат значително подсилени, означи Равков.
Равков уточни, че ще се правят и инспекции на хора на предизборните прояви, тъй като измежду арестуваните има снайперисти, експерти по гърмежи и компютърни експерти.
Беларуското външно ведомство ще предложения посланиците на Русия и на Украйна за диалог във връзка със обстановката, сподели още секретаря на Съвета по сигурност към президента. Защо и Украйна, тъй като се оказало, че 14 от арестуваните са били в Донбас.
Руската дипломатическа задача в Минск заяви в Twitter, че посолството им в страната е било публично известено за арестуваните жители на Руската федерация.
Какво знаем за частната военна формация " Вагнер " вижте в тези материали.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР