Общо 320 абитуриенти от пет професионали гимназии и училища завършиха

...
Общо 320 абитуриенти от пет професионали гимназии и училища завършиха
Коментари Харесай

Над 300 зрелостници преминаха по червения килим в Асеновград

Общо 320 зрелостници от пет професионали гимназии и учебни заведения приключиха междинното си обучение тази година в Асеновград. Зрелостниците напущат своето учебно заведение – всеки с друга добита професионална подготовка: сервитьори и хотелиери, готвачи, шивачи, фризьори, химици, мениджъри и доста други. Всички те, без значение от дъждовното време през другите дни, бяха изпратени публично по червен килим, спуснат по стълбите на двете площадни равнища пред Общината в града.

В Големия ден на площада, с насълзени от благополучие и горделивост очи, своите зрелостници приветстваха стотици родители, другари и близки, даже и непознати. Тържественият обред към този момент е традиция и се организира повече от пет години. По този метод кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов пожела попътен вятър и връчи персонално обръщение на всеки абитуриент. Градоначалникът се обръща към завършващите с думите: „ Бъди добър, сърдечен и хуманен! Всички триумфи са значими и упоритостите си костват.
Но да си добър и сърдечен човек не е цел, а същина. Храни положителното в себе си и ще си удовлетворен от плодовете! Големият свят ти е приготвил доста шансове и ще те води по доста пътеки. Но накъдето и да тръгнеш, нито за момент не си позволявай да забравиш родния Асеновград, родителите, фамилията, приятелите и учебното заведение, от което в този момент си тръгваш. Те вечно ще са част от това, което си ти. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР