Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи по

...
Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи по
Коментари Харесай

30 000 кг тютюн за наргиле без документи по ЗАДС задържаха на ГКПП Дунав мост 2 и София

Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища задържаха чиновници на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ (ГД МРР) в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при Видин и в склад в София.
На 02.05.2019 година, към 16.00 ч., в региона на Дунав мост при Видин чиновници от Групово дело МРР отклонили за инспекция товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. По думите на двамата водачи – единият с португалски, а другият - с албански документи за идентичност, товарът представлявал сушени плодове.  При сканиране с рентген е открито изображение, което не отговаряло на оповестената стока, а при последвалата физическа проверка  митническите чиновници намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг или общо 14 256 кг тютюн за наргиле.  
Незабавно чиновници от Групово дело МРР в София организират оперативно-издирвателни мероприятия и откриват мястото на товарене на стоката -  нает склад на територията на столицата, който се употребява за хранилище и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните хранилища.  Към момента на инспекцията в склада са открити още 15 744 кг. тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, марка MAYFАIR, без бандерол за заплатен данък.
Образувани са досъдебни производства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР