Общо 3 куб. м дърва за огрев са конфискувани при

...
Общо 3 куб. м дърва за огрев са конфискувани при
Коментари Харесай

Горски стражари задържаха четири каруци с незаконни дърва във Варненско

Общо 3 куб. м дърва за огрев са иззети при обикновен обход на горите във Варненско. На нарушителите са формирани 8 акта. Служителите на горското стопанство не престават систематичните инспекции на местата с висока централизация на нарушавания.

Завишен остава контролът и в обсега на ДЛС „ Шерба ”, където през последните дни са били формирани шест акта и един констативен протокол за противозаконната сеч на общо 2 куб. м дърва за огрев.

В рамките на миналата седмица в обсега на Североизточно държавно дружество са осъществени 214 инспекции. 124 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 57 – на транспортни средства, 2 – на ловци, а 31 – на други физически лица. Съставени са общо 16 акта, два от които са за нерегламентиран рандеман на 0,60 куб. м дърва за огрев на територията на ДГС „ Шумен ”.

Извършването на сеч, товаренето, превозването, разтоварването, придобиването, съхраняването и преправянето на дървесина без позволение се санкционират от закона с санкция от 50 до 3000 лева, припомнят от СИДП, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР