Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в

...
Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в
Коментари Харесай

Комисар Николов: Само в метрото може да се укрият до 900 000 души

Oбщо 292 са скривалищата и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение сега, оповестиха от дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". В момента текат интензивни инспекции и напътствията са тази численост да се усилва. Веднъж на две седмици ще се прави актуализация на регистъра на укритията. Това сподели шефът на службата основен комисар Николай Николов, представен от Българска национална телевизия.

Той демонстрира един от обектите, който обезпечава отбраната при биологическа, химическа, радиационна повреда - най-високата степен на отбрана. Даде препоръки за реакция при повишена радиация.

Николов посочи обаче, че във всеки вход на жилищна постройка, строена след 60-те години, има скривалище. Това са хиляди укрития, които могат да бъдат употребявани от жителите. Николов предложи на притежателите на постройките да почистят входовете им, с цел да имат достъп.

" В нашите градове всеки един партер, под земята етаж може да бъде употребен за такива цели ", сподели той. 734 са сходните обекти в цялата страна - те са разграничени като благосъстоятелност на три - държавна, частна и общинска. Тук не се включват изби, сутерени и други противорадиационни укрития в жилищни здания и учебни заведения ", добави комисар Николов.

Подобни укрития има в съвсем всички учебни заведения и покрай детски градини. Заяви, че доста укрития благосъстоятелност на частни компании и общински компании се поддържат доста добре.

В София нещата са по-добре поради съществуването на метрото, където могат да се укрият до 900 000 души.

Според комисар Николов обаче в състояние на война популацията се изтегля. Той акцентира, че за това няма заплаха.

Уточни, че инспекциите на бомбоубежищата се вършат всяка година по два пъти. Тази година инспекциите съответстват със обстановката в Украйна.

Вчера от пожарната разгласиха - скривалища и противорадиационни укрития, които са в положително и приемливо положение. Предоставена бе и информация за тяхното местоположение.

Преди седмица стана ясно, че всички те ще бъдат включени в електронен указател. Разработва се и ново мобилно приложение за сигнализиране за разнообразни типове рискове, като пътнотранспортни катастрофи или наводнения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР