Общо 289 са отличните оценки на кандидат-студентите по време на

...
Общо 289 са отличните оценки на кандидат-студентите по време на
Коментари Харесай

289 отличници и 287 двойкаджии на предварителните изпити...

Общо 289 са отличните оценки на кандидат-студентите по време на предварителните изпити в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. От тях цялостните шестици са 66, а отличните оценки над 5.50 – 223. Общиат брой отлични оценки през 2018 година бе 231, а цялостните оценки – 40, оповестяват от висшето учебно заведение. Броят на оценките „ Много добър “ е 554, „ Добър “ – 546, междинен триумф са посочили 256 души, а слаб – 287. Няма анулирани изпитни работи.
Резултатите заяви зам.-ректорът по образователна активност на Пловдивския университет доцент доктор Мария Стоянова. Тя напомни, че в предварителната изпитна сесия от 1 до 4 юни в това число присъединяване бяха декларирали над 1700 кандидат-студенти, а броят явявания беше 1932, защото доста претенденти бяха избрали да вземат участие в няколко изпита.

Най-масов, въпреки и най-силно затруднил кандидат-студентите в ПУ „ Паисий Хилендарски “, е изпитът по български език, тъй като е един от главните при образуване на бала в множеството специалности. На него се явиха 818 претенденти, от които с отлични оценки са 70 индивида, петима от тях с цялостно отличие. 181 са писмените работи с оценка „ Много добър “, 206 – „ Добър “, 114 – „ Среден “, а 247 души или 30% от явилите се са посочили слаб резултат.

Вторият по интерес от страна на кандидат-студентите изпит е този по британски език. Прегледаните писмени работи са 270, което с 42 повече по отношение на 2018 година

Интересът към специалностите на ПУ „ Паисий Хилендарски ” и тази година остава висок, поради по-добрата пазарна ориентировка на бакалавърските стратегии в деветте факултета.

Получилите отлични оценки (5.50 и по-висока) на предварителните изпити в ПУ „ Паисий Хилендарски “ могат да се запишат в определена от тях компетентност още при подаване на кандидатстудентските документи. Съответните изпити би трябвало да удовлетворяват условията за банкет в посочената компетентност. Оценките от всички предварителни изпити са равностойни на тези от плануваните за осъществяване през м. юли постоянни конкурсни изпити. С получените оценки претендентите могат да вземат участие в класирането или да се явят още веднъж на същите конкурсни изпити в постоянната акция през юли, в случай че получената оценка не ги задоволява. При образуването на бала за класиране се взема по-високата оценка.

Положилите сполучливо предварителните конкурсни изпити могат да вземат участие в общото класиране, в случай че дават отговор на изискванията за кандидатстване и подадат съответните документи в одобрените периоди: до 26 юни 2019 година в университета, в бюрата по градове (до 24 юни 2019 г.) или по интернет (през уеб страницата https://ksk.uni-plovdiv.bg).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР