Общо 282 камери за видеонаблюдение следят за трафика и сигурността

...
Общо 282 камери за видеонаблюдение следят за трафика и сигурността
Коментари Харесай

282 камери следят 30 натоварени кръстовища в Русе

Общо 282 камери за видеонаблюдение наблюдават за трафика и сигурността на жителите на 30 натоварени кръстовища в Русе. Това оповестиха от общинската администрация в града.

Стационарните трафиккамери са 232, а 50 имат функционалността да се въртят на 360 градуса за панорамно наблюдаване.

Чрез надградената умна транспортна система може да се следи трафика на коли и натовареността в зоните на кръстовищата. С нейна помощ се наблюдава спазването на графиците и маршрутните написания на преминаващите рейсове и тролейбуси от градския превоз, както и при междуселищните автобусни линии.

Резолюцията на камерите е от висок клас и разрешава разчитането на регистрационни номера даже и в тъмната част на денонощието. Техниката може да наблюдава придвижването на автомобил през кръстовищата, да открива прекосяването му по регистрационен номер, да установи нарушавания по Закона за придвижване по пътищата, както и да " следи " за спазването на публичния ред от жителите.

От кметството оповестяват, че органите на Министерство на вътрешните работи разполагат с достъп до системата и могат да я употребяват при оперативната си работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР