Общо 26 свлачища в 20 населени места ще бъдат укрепени

...
Общо 26 свлачища в 20 населени места ще бъдат укрепени
Коментари Харесай

Укрепват 26 свлачища с над 2.5 млн. лв.

Общо 26 свлачища в 20 обитаеми места ще бъдат укрепени в интервала от 2014 - 2020 година с финансиране от над 2,5 млн. лева по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " Свлачищата се намират на територията на 16 общини - Стражица, Тетевен, Котел, Златарица, Брегово, Лом, Плевен, Кърджали, Оряхово, Габрово, Лясковец, Долни Чифлик, Варна, Несебър, Гулянци и Бобов дол.

С осъществяването на плана ще се предотврати рискът за повече от 4 000 поданици.

Проектът беше признат, а договорът беше подписан от министрите на околната среда и водите Нено Димов и на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и е в сходство с Националната стратегия за предварителна защита и ограничение на свлачищата на територията на Република България, ерозията и абразията по Дунавското и Черноморското крайбрежие 2015-2020 година

Договор за подсилване на свлачище беше подписан от министър Димов и за населено място Качулка, Сливенско. В него се планува да се подхващат геозащитни ограничения и действия за интензивно свлачище на територията на " Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост - населено място Качулка ". Проектът, който би трябвало да завърши в период от 24 месеца, ще обезпечи осъществяване на мониторингови наблюдения за оценка на положението и динамичността на геодинамичните процеси и правене на планирани трендове за развиване на свлачищните процеси. С осъществяването на ограниченията ще бъдат защитени 750 поданици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР