Общо 26 800 къса контрабандни цигари или 1340 кутии са

...
Общо 26 800 къса контрабандни цигари или 1340 кутии са
Коментари Харесай

Турски гражданин е задържан за опит за контрабанда на цигари през ГКПП Маказа

Общо 26 800 къса контрабандни цигари или 1340 кутии са арестувани на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Маказа ", оповестиха от Агенция " Митници ". Задържан е и водачът на транспортното средство, в което са били укрити – 51-годишен турски жител, прецизират от пресцентъра на Районната прокуратура.

Цигарите били открити от митнически чиновници при инспекция на влизащ в страната от Гърция товарен микробус с турска регистрация на 25 февруари. Шофьорът, с букви С.В., декларирал, че транспортира мебели, текстилни произведения и машини от Турция, пренос през Гърция и България, за Германия. Акцизната стока била открита при оглед на кабината, във фабричните кухини на страничните стени на транспортното средство.



Цигарите без бандерол са конфискувани. Шофьорът е притеглен като обвинен по случая от Районна прокуратура – Кърджали и арестуван за 72 часа. 

Работата по случая продължава от проверяващ митнически контрольор при Търговско дружество " Митница "  - Пловдив.

Това е следващ опит за транспорт на контрабандна стока през граничния пункт " Маказа ". В средата на предходната година митническите чиновници осуетиха транспорт от България за Гърция на 5600 броя електронни цигари за еднократна приложимост, както и 74 кашона с общо 170 литра никотинова течност, всички без акцизен бандерол. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР