Общо 259 нови милиардери са попаднали в последната класация на

...
Общо 259 нови милиардери са попаднали в последната класация на
Коментари Харесай

Вижте най-известните нови милиардери в класацията на Forbes

Общо 259 нови милиардери са попаднали в последната ранглиста на най-богатите хора в света на Forbes, в която влизат общо рекордните 2 208 души. Новите попълнения на класацията могат да благодарят за това най-много на своите артикули, които варират от криптовалути, през хамбургери до детски играчки.

Най-богатият нов член на класацията е Франсоаз Бетанкур-Мейерс с персонално положение оценено 42.2 милиарда $. Тя стана новата наследница на козметичния колос L’Oréal и най-богатата жена в Европа, откакто майка й, Лилиан Бетанкур, умря на 94-годишна възраст през септември. Бетанкур-Мейерс, която е внучка на създателя L’Oréal’s, към този момент управляваше холдинговата компания, посредством която тя, брачният партньор й и двамата им синове имат акции на L’Oréal. Тя също по този начин е написала три книги, включително една на тематика гръцка митология.
Наследничката на веригата за бързо хранен In-N-Out Burger Линси Снайдер също се присъединава към класацията с персонално положение в размер на 1.2 милиарда $, откакто означи един изключително незабравим за нея рожден ден. През май Снайдер отпразнува 35-ия си рожден ден и получи последния дял от наследството си, което усили каузи й в известната по Западното крайбрежие на Съединени американски щати верига до 97%. Нейните родители основават In-N-Out през 1948 година Нейните чичо и татко, които преди този момент са били отпред на компанията, умират млади; до 2000 година Снайдер, която тогава е едвам на 18 година, остава последният правоприемник във семейството. Тя зае поста президент през 2010 година и от този момент е нараснала броя на заведенията In-N-Out с близо една трета до към 330.
Повече от три четвърти от новите членове на класацията на Forbes са натрупали положението си по старомодния метод – като бизнесмени. Сред тях са канадците Антон Рабие и Ронън Харари, другари от детинство, който събират 10 000 $ и основават компанията за детски играчки Spin Master през 1994 година Двамата основни изпълнителни шефове на компанията имат по 1.3 милиарда $.

Друг дебютант от Канада е Тоби Лютке, който през 2006 година основава Shopify — компанията за електронна търговия, която стои зад към 600 000 онлайн магазини. Роденият в Германия Лютке се научава да програмира на 12 година и напуща учебно заведение на 16 година, с цел да работи в областта на компютърните науки. Той емигрира в Канада през 2003 година откакто среща актуалната си брачна половинка, а по-късно основава Shopify, която става обществена компания през 2015 година Акциите на компанията нарастват с 320% оттогава, което обезпечава персонално положение от 1.2 милиарда $ на Лютке, макар че той към момента върви с велосипед на работа.
Сред другите по-известни дебютанти са испанецът Алберто Палачи (1.1 милиарда долара), който през октомври продаде 90% от учредената през 1922 година от татко му компания за булченски рокли Pronovias за 655 млн. долара; швейцарецът Томас Флор (2.3 милиарда долара), създател на VistaJet; и американците Нирадж Шах и Стив Конайн (по 1.6 милиарда долара), които са съоснователи на компанията за домашни артикули Wayfair.
Всичко на всичко от Forbes са разкрили милиардери в 35 страни по всвета. Китай може да се похвали с най-вече - 89, следвана от Съединени американски щати (45), Индия (18) и Германия (13). Телекомуникационният магнат Страйв Масийва (1.4 млрд.) влиза в тазгодишната ранглиста като първия милиардер от Зимбабве, до момента в който Шандор Чани, президентът на унгарската финансова група OTP, е първият представител от Унгария.
Тези нови милиардери са натрупали 10-цифрени положения в 18 разнообразни промишлености. Производственият бранш е водач с 47 дебютанти, следван от софтуерния бранш с 29. Третата най-популярна промишленост са финансите и вложенията с 24.
В тазгодишната ранглиста за първи път има дебютанти, които са спечелили милиарди от цифрови валути. Крис Ларсен, най-богатият човек в света на криптовалутите, влиза в класацията на Forbes с персонално положение оценено на 4.6 милиарда $. Той съосновава Ripple през 2012 година, с цел да улесни интернационалните междубанкови разплащания чрез блокчейн технологията. Чангпенг Жао, прочут като CZ, също попада в класацията, с помощта на персоналното си положение от 1.4 милиарда $, което се дължи на учредената от него борса за криптовалути Binance.
Ето и кои са 10-те най-богати дебютанти в тазгодишната ранглиста:
Александър Ото (Германия) - 11.8 милиарда $ (Недвижими имоти; Наследство)
Ву Шаоксън (Китай) - 7 милиарда $ (Вино; Предпримач)
Марийке Марс (САЩ ) - 5.9 милиарда $ (Сладкарски произведения, храни за домашни любимци; Наследство)
Памела Марс (САЩ) - 5.9 милиарда $ (Сладкарски произведения, храни за домашни любимци; Наследство)
Валери Марс (САЩ) - 5.9 милиарда $ (Сладкарски произведения, храни за домашни любимци; Наследство)
Виктория Марс (САЩ ) - 5.9 милиарда $ (Сладкарски произведения, храни за домашни любимци; Наследство)
Софи Кърк Кристиянсен (Дания) - 5.4 милиарда $ (Lego; Наследство)
Томас Кърк Кристиянсен (Дания) - 5.4 милиарда $ (Lego; Наследство)
Агнете Кърк Тинкгаард (Дания) 5.4 - милиарда $ (Lego; Наследство)
Мария Фернанда Аморим и семейство (Португалия) - 5.1 милиарда $ (Енергетика инвестиции; Наследство)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР