Общо 256 са тежките катастрофи, възникнали на територията на област

...
Общо 256 са тежките катастрофи, възникнали на територията на област
Коментари Харесай

Основната причина за пътните произшествия в област Благоевград е несъобразената скорост

Общо 256 са тежките произшествия, зародили на територията на област Благоевград от началото на годината до 1 ноември, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи Йорданка Шаркова. За същия интервал на предходната година техният брой е 231. През тази година са били ранени 334 души, колкото е и броят им през предходната година. Убитите при произшествия през тази година са с 5 повече - 18.

" Не можем да конкретизираме сериозни сектори тъй като произшествия стават на територията на цялата област, показаха от полицията. По техни данни главната причина са придвижването с несъобразена скорост с пътните и атмосферните условия.

По данни на полицията, след въвеждането на 13-те ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм, въведени от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, пътните катастрофи на територията на региона понижават.Една от ограниченията, които бяха въведени на територията на Благоевградско - в региона на Кресненското дефиле, където бяха инсталирани колчета за прекратяване на нерегламентираното изпреварване в сектора, прочут като един от най- " черните " в страната, също е дал позитивен резултат, сочат данни на полицията.

Пътните произшествия в Кресненското дефиле през 2021 година са били 54, от които 23 са тежки. Загиналите при произшествия в този сектор от път I-1 през миналата година са петима, а ранените - 40. От началото на тази година до 10 юли случаите са 15, жертвите са две, а шестима са ранени. Инцидентите в сектора внезапно понижиха след въвеждане на ограничаване на скоростта в региона и слагането на разграничителни колчета през юли, разясниха от локалната ОД на Министерство на вътрешните работи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР