Общо 251 човека са изцяло или частично засегнати от обявеното

...
Общо 251 човека са изцяло или частично засегнати от обявеното
Коментари Харесай

Ангелкова свика спешна среща заради фалита на АСТРАЛ Холидейз, над 250 клиенти засегнати по първи оценки

Общо 251 индивида са напълно или отчасти наранени от оповестеното през днешния ден изпадане в неплатежоспособност на един от най-големите туроператори у нас и сътрудник на " Томас Кук " - " АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл ". Това стана ясно на ексклузивен брифинг в Министерството на туризма, който бе плануван след незабавна среща на министъра на туризма  Николина Ангелкова, изпълнителният шеф на българския туроператор Христо Гълбачев и основният изпълнителен шеф на " Уника " Николай Генчев. „ АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл “ АД има годна застраховка със застрахователната компания „ Уника “ АД. Лимитът на полицата е 700 хиляди лева и е за период до 14.11.2019 година, се показва в известие на Министерството на туризма. Към момента няма блокирани в чужбина български туристи поради банкрута, стана ясно още на брифинга.

51 от тези 251 клиенти са сега в чужбина по стратегии на " Астрал холидейз ". Всички разноски за техните почивки са към този момент платени от компанията и те няма защо да се безспокоят, увериха и Ангелкова и Гълбачев.

Клиентите, закупили единствено услугата самолетен билет с постоянни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, твърдят от " АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл ". Колкото до клиентите, които са внесли депозити или са платили напълно сумите по своите бъдещи проведени пътувания на българския туроператор, само че той надлежно не е придвижил плащанията  към сътрудник или снабдител, ще бъдат обезщетени както следва по закон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР