Общо 25 седмокласника от Основно училище „Христо Ботев“ гр. Гълъбово

...
Общо 25 седмокласника от Основно училище „Христо Ботев“ гр. Гълъбово
Коментари Харесай

Кандидат-гимназисти от град Гълъбово посетиха ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“


Общо 25 седмокласника от Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ гр. Гълъбово посетиха Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Учениците имаха опция да прегледат централата от близко и да се срещнат с индустриалния развой, както и да научат повече за другите специалности в енергопроизводството. Посещението в централата е в границите на седмата регионална Панорама на професионалното обучение и кариерното насочване 2019 година в област Стара Загора и част от партньорството на компанията с Професионалната гимназия по енергетика в Гълъбово. Панорамата има за цел да подкрепи младежите да създадат своя осведомен избор на приблизително учебно заведение, като се срещнат с специалности и специалности, съобразени с потребностите на пазара на труда в района.

„ Учениците, които ни гостуваха, имаха опцията да се срещнат от близко с процеса на работа на централата и с другите специалности, които ние предлагаме. Много бихме се радвали, в случай че в бъдеще точно някои от юношите, които през днешния ден бяха посетители на компания, някой ден да станат част от екипа ни и съумеят да развият капацитета и опциите си при нас. “ разяснява Алесандро Морето, шеф на централата.

Специален подарък на Професионалната гимназия по Енергетика и Електротехника гр. Гълъбово направи един от най-опитните енергетици в компанията, Стойчо Андреев. По мотив празника на славянската книжовност и просвета 24 май, той създаде специфична дърворезба с ликовете на Св. Св Кирил и Методий. Стойчо Андреев е дълготраен чиновник на централата. Той приключва Професионалната гимназия през далечната 1980 година, след което незабавно стартира работа в Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ като помощник-оператор на парна турбина. Целият му трудов стаж минава в електроцентралата, а през днешния ден е началник индустриална промяна. С дърворезба се занимава от 2005 година, като самообразован занаятчия, и към този момент има зад тила си няколко изложения, в това число в Трявна – градът-люлка на дърворезбарската школа. Дърворезбите му са въодушевени от разнообразни ренесансови картини на световноизвестни художници. Тази особено е направена от 17 годишно орехово дърво и е съзнателно определена тематиката – Кирил и Методий като знаци на знанието. Стойчо Андреев управлява лятната процедура през 2018 година на учениците от гимназията, които избраха да стажуват в Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Той прикани младежите да продължат да учат, да изберат енергетиката за своя специалност и някой ден да работят в централата.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ обезпечава над 500 работни места, главната част от които са в региона на Стара Загора и Гълъбово. Тя предлага на своите нови чиновници положителна работна среда, въвеждащо образование, проект за кариерно развиване, както и благоприятни условия за присъединяване във вътрешни стратегии за продан и в интернационалните планове. Компанията обезпечава положително възнаграждение, в допълнение здравно обезпечаване, безвъзмездна храна и превоз на хората от екипа си.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР