Общо 25 държави ще осигурят 100 млн. долара за помощ

...
Общо 25 държави ще осигурят 100 млн. долара за помощ
Коментари Харесай

САЩ и съюзниците му дават $100 милиона хуманитарна помощ на Венецуела

Общо 25 страни ще обезпечат 100 млн. $ за помощ на Венецуела, откакто Върховния съд на страната се прицели във висши членове на борда на държавната петролна компания, назначени от опозицията.
Помощта за закъсалата страна беше оповестена от съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън след конференция на Организацията на американските страни за подкрепяне на страната, предава БГНЕС.
" Днес 25 страни, обединени на конференцията на Организацията на американските страни за филантропична помощ в поддръжка на Венецуела, дадоха обещание 100 милиона $ за филантропична помощ ", заяви Болтън.
Според Дейвид Смолански, координатор на работна група на ОАД по въпросите на миграцията и бежанците от Венецуела, парите ще отидат непосредствено в центровете за събиране на помощи, открити на границите с Колумбия и Бразилия и на карибския остров Кюрасао.
На откриването на конференцията във Вашингтон представителят на Гуайдо в Съединени американски щати Карлос Векио съобщи, че приоритет е да се помогне на Венецуела на 23 февруари - месец откакто Гуайдо се разгласи за краткотраен президент на страната.
Венецуела страда от хиперинфлация и огромен дефицит на съществени артикули, а двама мъже - опозиционен водач Хуан Гуайдо и президент Николас Мадуро - се борят за надзор над страната.
Съединени американски щати са измежду повече от 50 страни, които са признали Гуайдо за краткотраен президент, само че Мадуро, подсилен от военните в страната, както и от Русия, Китай и десетки други страни, до момента отхвърля да се отдръпна от поста си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР