Общо 24 финтех компании участваха в Elevator Lab България 2019

...
Общо 24 финтех компании участваха в Elevator Lab България 2019
Коментари Харесай

Phos спечели локалната надпревара на Elevator Lab 2019

Общо 24 финтех компании участваха в Elevator Lab България 2019 и Elevator Lab Bootcamp.

Младата компания Phos е тазгодишният победител в локалната конкуренция Elevator Lab България 2019, част от финтех акселератора на Raiffeisen Bank International в Централна и Източна Европа.

Софтуерното решение на Phos трансформира всеки смарт телефон в пос терминал, който разрешава на търговците да одобряват сигурни безконтактни заплащания. За задачата потребителите би трябвало да се записват в уеб страницата на компанията, да изтеглят приложението на Phos и да вкарат данни за дебитните или кредитните си карти, след което към този момент могат да правят безконтактни заплащания. Решението работи с Visa и Mastercard и може да се свързва и с други бизнес приложения на смарт телефона.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Като победител в локалната конкуренция екипът на Phos получава опция за присъединяване непосредствено на полуфинала на световната стратегия в средата на септември във Виена, където ще се конкурира с финтех планове от целия свят. За разлика от предходните издания, тази година няма парична премия, само че пък уредниците дават опция на спечелилия да развие бизнес концепцията си в границите на Райфайзенбанк в България

До финала на локалната конкуренция стигнаха още четири млади компании. Това бяха българската Reloyalty, която създава система за възнаграждаване на лоялността на потребителите към разнообразни търговци, решението на Appaiser за оценка на недвижими парцели, компанията ReCheck съв своето блокчейн решение за продан на документи и цифровият портфейл на компанията Phyre.

Подготовка за надпреварата

За първа година редом с Elevator Lab България 2019 се организира и програмата Elevator Lab Bootcamp, ориентирана към финтех стартъпи в начален стадий от развиването им, като в двете стратегии се включиха общо 24 стартъпа. Целта на уредниците е по този метод да открият връзки с компании в региона и да им оказват помощ да изчистят бизнес модела си, с цел да се приготвят за надпреварата Elevator Lab идната година.

Победител в този формат стана компанията iRoboInvest, която работи върху дигитализирането на банкови продуктови предложения, профилиране на клиенти и подписване на контракти. Екипът завоюва двуседмично образование във Виена за развиване на концепцията им.

До финала на Elevator Lab Bootcamp стигнаха още стартъпите ChatBot System, който оказва помощ на клиентите с нужната им финансова иформация, приложението за безконтактни заплащания в бранша на услугите Swipe & Tip, решението за разбор на имотния пазар Revalue и стартъпа RICS, който създава приложение със препоръки за борсови вложения в действително време.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР