Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства

...
Общо 23 медала завоюваха от световни, европейски и международни първенства
Коментари Харесай

С 350 000 лв. община Асеновград е подпомогнала спорта през 2018 г.

Общо 23 медала завоюваха от международни, европейски и интернационалните шампионати спортистите на Асеновград през 2018 година Седем от оценките са златни, 11 - сребърни и 5 - бронзови. Асеновградските спортисти се показват извънредно добре и в държавните шампионати. Активно трениращи в града са над 1 000 деца, които са постоянно картотекирани в 35 спортни клуба. За предходната година Асеновград може да се похвали със спортните триумфи в лицето на Катерина Бейчева - международен първенец на " савате ", европейски първенец и вицешампион в таекуон-до. Васил Господинов се класира на осмо място на международното състезание в Туркменистан.
Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова станаха водещи състезатели по шахмат освен в България, само че и в класацията на сцетовната шахматна федерация ФИДЕ. Добро достижения доближиха и тенисистът Васил Кирков, както и състезателите по кану-каяк Тодор Колевски, Атанас Шулев, Тодор Тодоров, Кенан Ахмедов и Георги Гуглев. Младите гении в асеновградския спорт Георги Йочев, Веселина Чирпанлиева, Джейхан Идриз също се показват извънредно сполучливо на шампионати по повдигане на тежести и киокушинкай. Успехи реализираха асеновградчани и в държавни и интернационалните шампионати по ски тичане и триатлон, баскетбол и волейбол, битка и кик-бокс, футбол, ловна пукотевица, състезателен бридж, спортни танци.
С 350 000 лв. е подкрепят асеновградският спорт през предходната година от бюджета на администрацията в града , съгласно данните от Годишния отчет за наблюдаване осъществяването на Общински проект за развиване на община Асеновград за 2018 година, показан от През 12-те месеца посредством средства от хазната финансово бяха подкрепени училищен спортни тимове при присъединяване им в регионални и зонални шампионати, както и на финалните кръгове в Сливен и Перник.
В междуученическите игри асеновградчани завоюваха две четвърти места на финалите по баскетбол за девойки. За селата и двата квартала на Асеновград - " Горни Воден " и " Долни Воден " от общинския бюджет бяха изплатени 48 000 лв.. Със средствата бяха подкрепени 10 тима по футбол, които играят в " Б " окръжна футболна група, както и още три детски отбора. Изплатени бяха и плануваните 10 000 лв. за образуване на спортни мероприятия в дребните обитаеми места и квартали на общината.
През 2018 година Асеновград бе хазаин на няколко немалки спортни събития, измежду които надпреварата по планинско колоездене " Асееновградски баири ", държавни шампионати по спортни танци и спортна аеробика, ултрамаратон " Персенк Ултра " и други. Според отчета на кмета Емил Караиванов, поддръжката на спортните обекти в града и по асеновградските села през предходната година е била напълно поета от бюджета на общината. По време на тренировките и срещите на тимовете по баскетбол и волейбол, спортна зала " Асенове " е била отоплявана.
Изградени от частни вложители бяха мини футболно игрище и закрита зала за тенис на общински площи. Предвидени бяха средства за правене на план за ремонт на стадион " Шипка ". Градският плувен басейн се стопанисваше от администрацията, което даде опцията да се проведат курсове за образование на деца и за подготовка на тима по триатлон.
Чрез план по ПУДООС на стойност близо 13 000 лв. се оформи място за отдих и скейтборд на децата и учениците на Асеновград. Бяха засадени декоративни насаждения и дървесни типове, сложени бяха пейки, нова рампа за скейтборд и осветяване, което дава опция зоната да бъде употребена и през тъмната част на денонощието. В кметския отчет се показва също, че по план " Градска среда - благоустрояване на открити обществени пространства в град Асеновград " бяха построени голям брой зони за фитнес навън, стадиони, спортни и детски площадки, зелени площи и кътове за отдих в региона на квартал " Запад ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР