Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лв. са продадени

...
Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лв. са продадени
Коментари Харесай

Над 23 000 гърци са си купили наши е-винетки

Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лева са продадени до 17 март на коли с гръцки регистрационни номера.

Близо 20 000 от тях са за леки коли, останалите са за тирове. Продажбите подреждат Гърция на четвърто място измежду задграничните водачи след Турция, Румъния и Северна Македония.

Това стана ясно на среща сред министъра на районното развиване Петя Аврамова и министъра на инфраструктурата, превоза и мрежите на Гърция Христос Спирдзис в Атина.

Системата за покупка на е-винетка не разрешава непосредствено въвеждане на знаци от гръцката писменост. Поради тази причина е направена таблица за сходство, посредством която гръцките жители, имащи регистрационен номер със знаци от тяхната писменост, е належащо при покупка да вкарват съответстващите знаци.

Гръцкото министерство на инфраструктурата, превоза и мрежите ще популяризира тази информация за облекчение на жителите, които пътуват през България.

Министър Аврамова срещна сътрудника си с въведената от 1 януари 2019 година в България електронна винетка и с идното въвеждане на тол за тежкотоварните коли над 3,5 тона от 16 август тази година.

По думите ѝ най-бързият и комфортен метод за заплащане на електронните винетки е през интернет, защото единствено след няколко минути те са към този момент дейни и може да се пътува по платената пътна мрежа в България.

Тази услуга е изключително подобаваща и за задгранични жители - по този начин си икономисват време при влизане в България на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Възможно е отсрочено пазаруване на е-винетка до 30 дни преди датата на годност.

Петя Аврамова срещна министър Спирдзис и с каналите за продажба на е-винетки, измежду които са интернет страниците www.bgtoll.bg, www.vinetki.bg, www.А1.bg, посредством гратис мобилно приложение BGTOLL, както и в бензиностанции, на терминалите за самотаксуване по Граничен контролно-пропусквателен пункт и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР