Общо 22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от

...
Общо 22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от
Коментари Харесай

Приеха 22 деца с хранително отравяне в ямболската болница

Общо 22 деца от ямболското село Хаджидимитрово на възраст от 7 до 12 години са били настанени нощес в ямболската болница със подозрения за хранително отравяне. Децата са в положително общо положение, макар че към момента някои от тях са на системи.
Вчера следобяд, откакто са се прибрали от учебно заведение, те са се почувствали зле и родителите са почнали да търсят екипи на Спешна помощ. Всички 22 деца, които са със признаци на хранително отравяне, са настанени в болничното заведение. Резултатите от пробите ще станат ясни най-рано на следващия ден.
"В момента се организират диагностични лечебни мероприятия и на тези, които се нуждаят от реанимационни действия. Всички са в положително положение за в този момент, тъй като заболяването е в динамичност. Взети са проучвания най-вероятно ще се потвърди каква е повода, само че са нужни няколко часа. Интересното е, че в едно учебно заведение се хранят, пък те са от друго село. Тук към този момент районна здравна ревизия също взе участие в доказване вероятно повода за това положение на децата. Предполагам, че няма да има затруднения ". Това разяснява Д-р Панайот Диманов, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Свети Пантелеймон " в Ямбол.
От РЗИ-Ямбол споделиха, че ще бъде наложена глоба на служителката в разливочната в учебно заведение, тъй като не е съхранила тестът на храната, която са консумирали децата. Днес поради случилото се и суматохата измежду децата, не всички възпитаници са на учебно заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР