Общо 22 държави членки на ЕС подбраха едни от най-търсените

...
Общо 22 държави членки на ЕС подбраха едни от най-търсените
Коментари Харесай

Престъпността няма пол: Най-издирваните жени в Европа

Общо 22 страни членки на Европейски Съюз подбраха едни от най-търсените дами, които да бъдат включени в тази акция. Бегълците от закона са показани на уеб страницата " Най-издирваните в Европа " на Европол, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Целта е да се привлекат допустимо най-вече гости на уеб страницата, тъй като опитът демонстрира, че колкото повече очи видят търсените, толкоз по-голям е шансът някой да сложи последното парче от пъзела, което ще докара до намирането и арестуването на търсен човек.

Дали дамите са способни да правят тежки закононарушения като мъжете, жените-бегълци, потвърждават, че са.

Престъпниците - и от двата пола - в тази нова акция на правоохранителните органи на Европейски Съюз са търсени за тежки закононарушения като убийства, трафик на опиати, измами, обири и трафик на хора.

" Търсим информация, която да ни помогне да ги открием и да ги накараме да поемат отговорност за своите закононарушения ".

Много проучвания са проучвали дали полът играе роля при осъществяването на закононарушения. По-голямата част от тях преглеждат пола на жертвата, само че по-рядко - на нарушителя. Въпреки това, през последните десетилетия броят на дамите, ангажирани с незаконна активност, се усилва, въпреки и с по-бавни темпове от този на мъжете.

Маскарад на престъпността: Фокусът е върху историята зад закононарушението, като се стартира с цялостна маска, покриваща лицето на беглеца. Докато историята се развива, елементи от маската изчезват, оставяйки фена да гадае пола на нарушителя.

След всяка огромна информационна акция няколко търсени бегълци са задържани или са се предавали, тъй като натискът върху тях и/или техните близки е станал прекомерно огромен.

От стартирането на плана са задържани 69 нарушители, чиито фотоси са оповестени на уеб страницата. В най-малко 21 от случаите това се дължи на информация, получена от необятната общност посредством уеб страницата.

Най-търсените в Европа е инициирана от Европейската мрежа на екипите за интензивно търсене на укриващи се от правораздаването лица (ENFAST) през януари 2016 година с цялостната поддръжка на Европол. Членовете на ENFAST са профилирани в намирането на нарушители - бегълци, които са обвинени или са наказани за тежки закононарушения и са обект на Европейски заповеди за арест.

Ако разпознавате някои от най-търсените бегълци в Европа, мъж или жена, можете да помогнете на полицията да направи Европа по-безопасна. Информацията може да бъде изпратена анонимно посредством уеб страницата, непосредствено до проверяващите на национално равнище, които търсят беглеца.

Повече информация за акцията на Европол може да откриете на уеб страницата на правоприлагащата организация на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР