Общо 22 акта са съставени при проверки на горските стражари

Общо 22 акта са съставени при проверки на горските стражари ...

22 акта за седмица са съставили горските стражари във Варна.


Общо 22 акта са съставени при проверки на горските стражари на територията на областта през изминалата седмица. Задържани са четири каруци и автомобил с незаконна дървесина. Това съобщават от пресцентъра на Североизточно държавно предприятие.

16 от актовете са в резултат от интензивната контролна дейност в обхвата на ДГС „Варна”. Служителите на стопанството са конфискували 4.6 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. Задържани са също моторен трион и четирите каруци, с които нарушителите транспортирали дървесината. При обход на територията на ДГС „Суворово” е разкрит автомобил, натоварен с 1.5 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход.

Моторното превозно средство и дървесината са задържани. За установените нарушения са съставени четири акта и два констативни протокола по Закона за горите. За незаконната сеч на 4 куб. м дървесина в границите на ДЛС „Шерба” са съставени два акта.

Създадена е организация за засилен контрол в горите. Само през изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 705 проверки. 146 от тях са на обекти за добив на дървесина, 91 – на превозни средства, а 471 – на физически лица, от които 331 са ловци.

Съставени са 39 акта, отчитат от СИДП и апелират гражданите, които станат свидетели на нарушения, незабавно да сигнализират на телефон 112.

Източник: novini.bg