Общо 215 заявления за подпомагане на деца са постъпили в

...
Общо 215 заявления за подпомагане на деца са постъпили в
Коментари Харесай

215 деца са подали заявления за подкрепа от „Българската Коледа“

Общо 215 заявки за подкрепяне на деца са постъпили в Администрацията на президента от началото на 17-ото издание на благотворителната акция под патронажа на президента „ Българската Коледа ". Исканията са главно за диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински произведения и помощни средства.

Приемането на заявки за подкрепяне на деца от „ Българската Коледа " продължава през цялата година. Целогодишно се набират и дарения за самодейността.

От стартирането на седемнадесетото издание на акцията на 29 декември 2019 година до сегашния миг получените средства посредством банкови преводи възлизат на 1 858 000 лв.. Изпратените къси известия и гласови позвънявания са на стойност 544 000 лв.. Така бюджетът, с който „ Българската Коледа " 2019/20 разполага, е 2 400 000 лева

Кампанията, която ще продължи през цялата 2020 година, е под наслов „ Да дарим бъдеще на болните деца ", а задачите - подкрепяне на нуждаещи се от лекуване и рехабилитация деца, и обезпечаване на модерна високотехнологична инсталация за диагностика, лекуване и рехабилитация.

Редът за кандидатстване за подкрепяне е оповестен на уеб страницата на акцията https://www.bgkoleda.bg/red-na-kandidatstvane

Постъпилите заявки за подкрепяне се преглеждат от Комисията и Експертния съвет към самодейността. За образуване на мнение по всяко заявление се употребява предоставената от заявителите информация.

Дарителската банкова сметка и номерата за телекомуникационната услуга са посочени на интернет страницата на самодейността www.bgkoleda.bg.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР