Общо 2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна

...
Общо 2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна
Коментари Харесай

Борисов: Бог помага на правителството, затова правилно управлява пандемията

Общо 2,4 млн. лв. по бюджета на Столична община отпусна през днешния ден държавното управление в оставка  на своето постоянно съвещание. Средствата са предопределени за главен и настоящ ремонт на две пътни прави, водещи до два от най-големите и красиви манастири към София.

От тази сума 1,8 млн. лв. се отпускат за пътя до Клисурски манастир „ Света Петка “, а 600 000 лв. са за пътя до Дивотинския манастир „ Света Троица “. 

Премиерът Бойко Борисов означи, че държавното управление вярно е управлявало пандемията, с помощта на което новите случаи на ковид у нас понижават и храмовете у нас са останали отворени. „ Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от предишния Великден до момента и Бог ни оказва помощ. Без Господ нищо не може да се направи “, съобщи министър председателят Борисов. 

Игуменът на Дивотинския манастир “Света Троица ” Архимандрит Пахомий благодари за отпуснатите  средства. „ В този сложен миг за целия свят и за българския народ ние видяхме какъв брой доста хора имат потребност от връзка с Бога – да отидат да се помолят и да намерят някакво успокоение “, съобщи той.

Игумения монахиня Филотея от манастира " Св. Петка " в село Клисура означи, че сега пътят до храма е в неприятно положение и пътуването до него, изключително през зимните месеци, е затруднено.  

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир „ Света Петка “ изрази своето удовлетворение от отпуснатите средства, с помощта на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. „ Нашите два манастира са посещавани от християните от целия свят “, добави той.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР