Общо 191 200 къса цигари с валиден български акцизен бандерол

...
Общо 191 200 къса цигари с валиден български акцизен бандерол
Коментари Харесай

9560 кутии цигари задържаха митнически служители в района на Дунав мост- Русе

Общо 191 200 къса цигари с годен български акцизен бандерол задържаха митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе при две обособени инспекции.

В първия случай на 07.10.2022 година към 20:30 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост- Русе, е спрян за инспекция товарен автомобил с ремарке, който по документи транспортира празни железни каси от България за Германия. При сканиране с рентген се вижда, че в две от металните каси, ситуирани в средата на ремаркето, има кашони.

След разтоварването на всички 22 кашона митническите инспектори откриват 178 000 къса (8900 кутии) цигари от 9 известни търговски марки с български акцизен бандерол.

В същия ден митнически чиновници стопират за щателна инспекция пътнически микробус, пътуващ от България за Германия. Инспекторите откриват във фабрична празнина на пода на автомобила 13 200 къса (660 кутии) цигари с български акцизен бандерол.

И в двата случая водачите не са показали пред митническите управляващи документи за транспортираните акцизни артикули и са им формирани актове за административни нарушавания.

Текст: Венета Николова

Снимка: Агенция Митници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР