Общо 17 са новите случаи на коронавирус в област Търговище,

...
Общо 17 са новите случаи на коронавирус в област Търговище,
Коментари Харесай

15 са новозаразените с COVID-19 в шивашки цех в Търговищко, двама са от стъкларски холдинг

Общо 17 са новите случаи на ковид в област Търговище, чиито позитивни резултати са регистрирани през днешния ден. 15 от новозаразените работят в шивашка компания в Търговище, другите два случая са на служащи в стъкларските фабрики край града, оповестиха от Щаба за битка с разпространяването на болестта.

Всички диагностицирани от шивашката компания са дами на възраст сред 28 и 62-годишна възраст от обитаеми места в община Търговище. Те са изследвани профилактично, заради по-рано доказани случаи на COVID-19 в предприятието.

Засега единствено две от заболелите имат недоволства в здравословното положение, заради които не са били на работните си места седмица преди проучването. При останалите 13 дами болестта протича без признаци, те си били на работа до през вчерашния ден.

Наличие на коронавирусната зараза е открито и при двама мъже на възраст 32 година и 34 година от Търговище, които работят в фабрики към стъкларския холдинг.

И при двамата се следят присъщи за болестта признаци, само че все още не се постанова хоспитализирането им. Контактните им лица, включително и дете в ученическа възраст, не оповестяват за здравословни проблеми.

Всички инфектирани, чието заболяване протича без признаци, както и техните домашни контактни лица са под карантина. За случаите са осведомени персоналните им лекари, работодателите на работещите и шефовете на учебните заведения на контактните възпитаници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР