Общо 17 души, които са се върнали наскоро от Китай,

...
Общо 17 души, които са се върнали наскоро от Китай,
Коментари Харесай

Страхът от коронавируса в Румъния води до екстремни реакции

Общо 17 души, които са се върнали неотдавна от Китай, са сложени под карантина в източния румънски окръг Галац, оповестява телевизия Диджи24, представена във вторник от Българска телеграфна агенция. По нейни данни досега никой от тях не е показал признаци на болест с ковид.

Лица под лекарско наблюдаване има и в редица други градове в страната. В някои случаи превантивните ограничения и реакциите на хората, когато схванат, че може да срещнат на улицата някой, който е бил в Китай, стигат до крайности, отбелязва медията.

В учебно заведение в Търгу Муреш родители са поискали 7-годишно момиче да не бъде одобрявано в клас с претекста, че майка му е била неотдавна в Китай, в една от зоните, където броят на инфектираните нараства.

Ръководството на учебното заведение се е свързало с майката на детето и е било взето решение момиченцето да остане изолирано у дома за две седмици, колкото е инкубационният интервал на ковид.

В източния окръг Тулча четирима китайски жители, върнали се неотдавна от родината си, са се изолирали по домовете си, макар че при завръщането си в Румъния са били прегледани от доктор и оповестени за здрави.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР