Общо 17 акта са съставени в резултат от интензивната контролна

...
Общо 17 акта са съставени в резултат от интензивната контролна
Коментари Харесай

Горските стражари във Варненско търсят съдействие: Откриха 28 отсечени цера край Слънчево

Общо 17 акта са формирани в следствие от интензивната контролна активност на горските стражари във Варненско. Проверките на местата с висока централизация на нарушавания са засилени в отговор на противозаконна сеч край село Слънчево, община Аксаково. При обход на горите в региона чиновници на ДГС „ Варна ” се натъкнали на 28 отсечени дървета от типа цер.

„ Съгласно пълномощията си горските стражари са съставили констативен протокол и неотложно са уведомили Районната прокуратура. В резултат от систематичните инспекции, които се правят, нарушаванията в горите понижават, а количествата нерегламентирано добита дървесина нормално са до 1 тримерен кубик ”, разяснява инж. Стоян Саров, шеф на отдела по запазване и отбрана на горите в Североизточно държавно дружество. По думите му обходът в горите край с. Слънчево продължава, като са направени графици за наряди на горските стражари.

„ Разчитаме и на подпомагане от страна на жителите, които със сигналите си на телефон 112 могат да бъдат извънредно потребни за попречване и откриване на нарушаванията ”, сподели още инж. Саров. Той напомни, че осъществяването на сеч, товаренето, превозването, разтоварването, придобиването, съхраняването и преправянето на дървесина без позволение се санкционират с санкция от 50 до 3000 лева

Ако противозаконните дейности се правят проведено с комерсиална цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказване е имуществена глоба в размер от 100 до 5000 лева При наново нарушаване в период от една година от влизането в действие на наказателно разпореждане се постанова санкция или имуществена глоба в троен размер. В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, ги грозят до шест години затвор и санкция от 1000 до 20 000 лева

Само през последните дни в горите в обсега на ДГС „ Варна ” са формирани 10 акта и 5 констативни протокола за нарушавания. Задържани са общо 7,5 куб. м нелегално добита дървесина.

Други три акта са формирани при инспекциите в ДЛС „ Шерба ”, където от извършител са иззети 1 куб. м дърва за огрев.

С четири акта са приключили инспекциите на територията на ДГС „ Провадия

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР