Общо 156 държави се включиха в Световния ден за чистене.

...
Общо 156 държави се включиха в Световния ден за чистене.
Коментари Харесай

Над 150 държави – в общ фронт срещу замърсяването

Общо 156 страни се включиха в Световния ден за почистване. По първични данни в акцията са се присъединили десетки милиони хора, като задачата е да бъдат ангажирани 5 % от популацията на света.

Заради часовата разлика, към този момент има страни, където почистването е завършило, има и такива, където то занапред ще стартира.

Парижкото сити се включи в акцията

Сред най-активните страни е Франция, където се включиха над 3 милиона доброволци. В Париж избраха да стартират ден по-рано, с цел да привлекат вниманието на банкери и предприемачи, преди да е почнал уикендът.
Защо е значимо „ Да почистим България дружно ” Количеството боклуци в света пораства и е нужно да се намесим
1200 акции бяха проведени в цяла Франция.
Снимка: bTV
Вчера в акцията в елитния квартал „ Дефанс” се включиха и хора със скъпи костюми, а значимото е, че дори и тези, които останаха странични наблюдаващи, евентуално няма още веднъж да си хвърлят фасовете пред входовете на скъпите офиси.
Снимка: bTV
Тук работят към 180 хиляди души. Те са предприемачи, компютърни експерти, финансисти, застрахователи. Част от тях одобриха предизвикването и влязоха в много нетипична за тях роля - на почистващи доброволци.
Никой не изглеждаше отчаян от извънредно прекараната обедна отмора.

За една по - чиста река Рейн

Германия също се включи в огромното почистване през днешния ден. Точно в 10 ч. локално време милиони хора в 44 града в Германия, въоръжени с ръкавици и чували, дадоха старт на огромно почистване. Бяха почистени тонове отпадъци.

Една от главните цели на уредниците е да бъдат почистени крайбрежията на река Рейн. От началото й в Швейцария до края в Холания.
Снимка: bTV
„ Всяка година 1 милион кг по Рейн се вливат в моретата. Въпреки, че реката минава през развити страни като Швейцария, Лихтенщайн, Австрия, Франция, Германия и Холандия, боклукът е огромен”, разяснява уредникът Томас де Грооте.

Посланието на уредниците е, че не тоновете събран отпадък в днешния ден са най-важното, а отговорността, който всеки един от нас би трябвало да възпита към природата. Вече има и дата и за последващо разчистване на Рейн това ще се случи на 14 септември 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР