Общо 152 души са пострадали, а 52 са били задържаните

...
Общо 152 души са пострадали, а 52 са били задържаните
Коментари Харесай

Равносметката след бунтовете в Барселона: 152 пострадали, 52 задържани, разбити спирки и извадени павета

Общо 152 души са потърпевши, а 52 са били арестуваните след всеобщите протести в Каталуния, провокирани от задържането на сепаратистки водачи от испанските управляващи, предава TACC, представени от " Фокус ".
Властите в Барселона работят за отстраняването на последствията от погромите в центъра на града. Полицията блокира няколко улици в региона на „ Плаза Каталуния “, с цел да обезпечи безконтролен достъп до колите на спешните служби.
Недалеч от епицентъра на безредиците, спирки и павилиони са били разрушени. На места има извадени павета, които радикалните стачкуващи хвърляха против силите на реда.
Въпреки това кафенетата и магазините работят в центъра на града, туристите се разхождат по улиците, а градският превоз се движи обикновено.
Вчера на митинг се събраха над половин милион души.
Протестът е против осъждането на девет сепаратистки водачи за дълги затворнически периоди поради неуспялата акция за самостоятелност.
Стачката докара до предприемането на превантивни ограничения като затваряне на търговски вериги и магазини, неучебни дни за учебни заведения и университети, анулиране на концерти, спортни събития и театрални представления. Пренасочен бе морски круиз с 918 туристи, който ще дебаркира във Валенсия вместо в Барселона. Врати бяха затворили емблематични културни забележителности като катедралата „ Саграда фамилия ” в Барселона. На интернационалното летище в Барселона бяха регистрирани 57 анулирани полета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР