Общо 15 ученици и двама преподаватели от Професионалната гимназия по

...
Общо 15 ученици и двама преподаватели от Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

Ученици от Лозница са под карантина след завръщането им от Италия

Общо 15 възпитаници и двама преподаватели от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски " в Лозница са под 14-дневна домашна карантина. Това заяви през днешния ден доктор Анатолий Стойнов, зам.-директор на Регионалната здравна ревизия в Разград на съвещание на регионалния спешен щаб по отношение на ковид, предава Нова Телевизия.

Дванайсетокласниците са обитавали в дните от 3 до 21 февруари в италианския град Сполето, район Умбрия. Групата е била във плантация в покрайнините на града, като визитата им е по план по програмата "Еразъм+ ". Единайсет от учениците са от Лозница и близките обитаеми места, а останалите четирима са от областите Силистра, Шумен и Търговище. Експертите от РЗИ в тези области са известени за предприемане на противоепидемични ограничения.

17 души в Сливен са под наблюдаване за признаци на ковид

Учениците от Лозница и ръководителите им са под здравно наблюдаване от общопрактикуващите им лекари, като все още нямат недоволства и всичко е умерено, посочи Катя Дянкова от дирекцията "Надзор на заразните заболявания " към РЗИ. Зам.-областният шеф Нурие Црънгалова моли да не се основава суматоха, като акцентира, че всички от групата са в положително положение. Д-р Николай Йоцов, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ, осведоми, че са обезпечени персонални защитни средства за целия медицински личен състав.

Според доктор Селиме Карагьозова, ръководител на Съюза на общопрактикуващите лекари в Разград, в региона има нарастване на броя на заболелите от грип, само че, по думите й, не са лекувани пациенти в тежки положения. Инфекциозното поделение на разградската болница разполага с пет стаи с по две кревати, при нужда пациенти ще бъдат настанявани и в други отделения, разяснява началникът на отделението доктор Костадинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР