Общо 15 специални маркировки, ограничаващи скоростта, ще бъдат положени на

...
Общо 15 специални маркировки, ограничаващи скоростта, ще бъдат положени на
Коментари Харесай

До първия учебен ден на 15, най-натоварени места в София, ще има специална маркировка, ограничаваща скоростта

Общо 15 специфични маркировки, ограничаващи скоростта, ще бъдат положени на най-натоварени места в София до първия образователен ден. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва на полагането на алена маркировка за понижаване на скоростта пред пешеходна пътека на ул. “Цар Симеон “ в регион „ Илинден “ дружно с районния кмет Иван Божилов.

Полагането на тази алена настилка, понижава спирачния път преди пешеходните пътеки. Освен това маркировката е с по-добро сцепление и съкратява спирачния път.

Наред със специфичната маркировка, ще бъдат изпълнени и спомагателни физически ограничители, уточни също столичният кмет. Изпълняваме и други ограничения за сигурност, тъй като не на всички места е допустимо да се повдигат пешеходните пътеки. На ул. “Цар Симеон “, която бе изцяло ремонтирана, не може да се сложи повдигната пешеходна пътека, поради трамвайните релси.

Кметът Фандъкова съобщи също, че от години приканва за обединяване на всички институции в битката против високите скорости на пътя, тъй като високата скорост е това, което убива. По думите й, ангажимент на общините е да обезпечат инфраструктурни ограничения като физически ограничители, които ние изпълняваме, наред с повдигнатите пешеходни пътеки и осветени пешеходни пътеки. Физическите ограничители са извънредно значими, само че нито знаците, нито зона 30, която въведохме в централна градска част, могат да спрат водачите, използвали алкохол.

Кметът Фандъкова прикани Народното събрание да одобри законопроекта за обезпечаване на достъп на пътната полиция до камерите на общините. Хилядите камери, които имат всички общини, да могат да бъдат включени в системите на Министерство на вътрешните работи за надзор, уточни също столичният кмет.

В София имаме построена система за видеонаблюдение над 4500 камери, като 560 са камерите за ръководство на трафика. Всички те могат да послужат за надзор на придвижването по пътищата, както за прекосяване на алено, по този начин и за надзор на високата скорост.
В София има над 800 осветени пешеходни пътеки, 230 повдигнати пешеходни пътеки. В момента се работи за слагането на нови към 20 повдигнати пешеходни пътеки в града.

*Източник: Столична Община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР