Общо 144 гола в 38 мача, средно по 3.79 на

...
Общо 144 гола в 38 мача, средно по 3.79 на
Коментари Харесай

Рекорден брой голове в Англия за последните 60 години

Общо 144 гола в 38 мача, приблизително по 3.79 на дуел, са маркирани във Висшата лига по от началото на сезона. Това е безспорен връх за последните 60 години в елитната дивизия в Англия, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на данни на " Грейсноут Спортс ".

Шампионът Ливърпул взе участие в някои от мачовете с най-вече попадения. " Червените " започнаха сезона с 4:3 вкъщи против Лийдс, а в последния кръг преди паузата за национални тимове изгубиха с 2:7 против Астън Вила в Бирмингам и позволиха седем попадения за първи път от 1973 година. Това се случи незабавно след провалянето на Манчестър Юнайтед с 1:6 против Тотнъм на " Олд Трафорд ".

" Грейсноут Спортс " отбелязва, че рекордният брой попадения е записан при по-малко, а не повече основани положения от предни години. От компанията за анализиране на футболни срещи настояват, че от началото на сезона тимовете насочат по 22.6 удара към двете порти, което е с 1.5 положения по-малко от първите четири кръга за последните 10 години. Това значи, че в Англия пада гол приблизително на всеки шест удара.

Големият брой голове може да се дължи и на по-лошата форма на отбраните и вратарите, които избавят единствено 59 % от точните удари, а не както досегашните близо 70 %.

В първите четири мача от сезона обаче са паднали и 23 гола от дузпи, а това е безспорен връх за Висшата лига.
 Ливърпул дава 70 млн. за Адама Траоре
Ливърпул дава 70 млн. за Адама Траоре

Испанският национал е впечатлил Юрген Клоп
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР