Общо 1400 изследователски институти и компании (50% от които са

...
Общо 1400 изследователски институти и компании (50% от които са
Коментари Харесай

България се включи в Европейска мрежа на автомобилните клъстери




Общо 1400 проучвателен институти и компании (50% от които са дребни и междинни предприятия) сплотява новата Европейска мрежа на автомобилните клъстери (EACN). Тя е основана от клъстерните организации на 7 страни, в това число Automotive-bw и Bayern Innovativ от Германия, испанските Clúster de la Indústria d`Automoció de Catalunya и Galician Automotive Cluster, European Automotive Strategy Network (Нидерландия), Сдружение „ Аутомотив Клъстер България”, Pôle Véhicle du Futur (Франция), Сръбският авто клъстер и полският клъстер Silesia Automotive & Advanced Manufacturing.

Общо в тези 1400 компании и институти работят над 300 000 чиновници. „ Основната цел на мрежата е продан на познания в разнообразни области, в това число артикули, произвеждане, процеси, личен състав (т.нар. 4-те П). Всички сътрудници са клъстери, насочени към автомобилния бранш, измежду които има производители на автентично съоръжение, дребни и междинни компании, само че също и членове от академичната и институционалната сфери. Изграденото партньорство ще способства за съдействието сред клъстерите и техните членове “, обявиха от „ Аутомотив Клъстер България “.

Европейският авто бранш е изправен пред огромни провокации поради трендове като електрическа или споделена подвижност, самостоятелни и свързани коли. Нови съперници като например Tesla, Гугъл, Uber или Apple навлизат на пазара с нови артикули и услуги. За да резервира или усъвършенства конкурентоспособността, европейската автомобилна промишленост би трябвало да бъде новаторска във връзка с продуктите, производството, процесите и личния състав. Индустриалната рационализация, индустрията на бъдещето или индустрия 4.0 са основните въпроси, позволяващи производството на добре приспособени, рентабилни и устойчиви транспортни средства и позволяващи на Европа да остане международен водач в тази област, изяснява от EACN.

Четирите П-та включват:

Продукти: създаване на нови материали, нови концепции за транспортни средства.

Производство: внедряване на способи за адитивно произвеждане, усъвършенстване на веригата за доставки, интегрирана и безвредна подвижност.

Процеси: множеството да бъдат цифровизирани, да се вкарат нови и новаторски индустриални принадлежности.

Персоналът: възстановяване на работната среда, образование и обучение, умения 4.0 и наново потребление на гениите, като задачата е да се понижи въздействието от неналичието на умения.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР