Общо 140 възпитателни дела срещу деца за общественоопасни деяния са

...
Общо 140 възпитателни дела срещу деца за общественоопасни деяния са
Коментари Харесай

140 възпитателни дела срещу деца, образувани за година във Варна

Общо 140 възпитателни каузи против деца за общественоопасни действия са формирани във Варна през миналата 2023 година. В тях са обхванати 144 деца, от който 32 са малолетни на възраст сред 8 и 13 години. Това демонстрира годишният преглед на следените трендове, свързани с детските противообществени прояви и правонарушения, направен от общинската дирекция „ Превенции ".

97 % от формираните каузи касаят действия, съставляващи закононарушения. Другите 4 са за противообществени прояви или административни нарушавания. Най-често срещаните закононарушения са кражбите – 36 и обвързваните с наркотични субстанции – 36, следвани от телесните повреди – 23 и увреждане на имущество – 8.

През предходната година в границите на възпитателните каузи са наложени 180 възпитателни ограничения. Най-често това са „ задължаване за присъединяване в съвещания, образования и стратегии за превъзмогване на отклоненията в държанието " – 39, „ слагане под образователен контрол на публичен педагог " – 62 и „ предизвестие " – 27.

По данни на ОД на Министерство на вътрешните работи през 2023 -та на доклад в Детска педагогическа стая са се водили 215 малолетни и малолетни лица. За същия интервал са били регистрирани 97 деца, жертви на закононарушения. Спрямо предходните години се регистрира понижение и по двете посоки.

Миналата година 34 малолетни лица са наказани с влезнала в действие присъда. Това демонстрират данни на Районна прокуратура – Варна. От всички присъди две са за отнемане от независимост 2, с отсрочено осъществяване на наложено наказване отнемане от независимост (условно осъждане) – 13, а с публично неодобрение са осъдени 11 лица.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР